אספרסו למתחילים |
![]() |
![]() |
![]() |
השיעור נכתב על ידי : אלמה דוד |
רביעי, 16 פברואר 2011 01:49 |
אם הגעתם לגיל שאפשר להתחיל ואתם מוצאים את עצמכםבבית קפה בלי שמץ של מושג איזה משקה להזמין כאשר כולם כבר הזמינו אספרסו על סוגיו השונים, הגיע הזמן שתלמדו מהו המשקה הזה ואיך מכינים אותו. אנומזמינים אתכם לעשות את הצעדים הראשונים בעולם הממכר של האספרסו במאמר זה. מהו אספרסו? האספרסו הוא אחד מהמשקאות המיוצרים מפולי צמח הקפה.לאורך השנים הוכנו משקאות קפה בצורות שונות, אך אחת הדרכים המודרניות יותר להכנתקפה היא זו של האספרסו שכן היא תלויה בהתפתחות טכנולוגית. בשנת 1901 אדם בשם לואיג'י בזרה פיתח את מכונת האספרסו הראשונהבאיטליה, מכונה זו דחסה אדים ומים רותחים דרך הקפה הטחון. בפיתוח זה, במודע או שלאהביא בזרה את משקה האספרסו לעולם. במשך השנים חלו עוד התפתחויות בנוגע למכונותהאספרסו שרק שיבחה את טעמו. בסוף התהליך התוצאה היא תמציתחזקה וארומאטית, המכוסה בשכבת קצף המכונה"קרמה". הקרמה מורכבת מבועות אוויר שנלכדו באספרסו בתהליךהכנת המשקה, ככל שהקצף עשיר וסמיך יותר כך תדעו שהכנת האספרסו הייתה מקצועית יותר והואנעשה בלחץ הנכון ובטמפרטורה הרצויה. כמו כן, זה מעיד על איכות פולי הקפה, רמת הקלייהשלהם וטריותם. סוג הפולים המומלצים להכנת קרמה עשירה במיוחד הם הרובוסטה ומומלץ להוסיפםלתערובת האספרסו. צבע הקרמה האידיאלי הוא אדום- חום- אדמה. צבע בהיר מידי מעיד עלטמפרטורת מים נמוכה מידי או לחץ מים חלש. עובי הקרמה הרצוי הוא כארבעה מ"מ. סוגי אספרסו מתוך המשקה הבסיסי, ניתן להפיק עוד שלל משקאותבטעמים שונים. בכדי שתדע מה הכי מתאים לך נפרט בקצרה על חלק ממבחר האפשרויות שבתפריט. ריסטרטו הוא אספרסו קצר וחזק יותר שישאיר אתכם נמרצים; אמריקנו האמריקאי הוא אספרסו מהול במים ולכן חלש יותר; אם תזמינו קון פאנה תקבלו אספרסו מפנק עם קצפת מעל; קפה לאטה הפופולארי הוא חצי מנת אספרסו עם חלב מוקצף; ברווה הוא לאוהבי המתוק ומכיל חצי כמות שמנת מתוקה וחצי כמות חלב חם; לאטה מקיאטו הוא אספרסו על בסיס חלב חם ומוקצף; המקיאטו כשמו כן הוא, מוכתםבמעט חלב כלומר, "מכתימים" אתהמשקה בכפית קצף חלב; לבסוף, הסמל האיטלקי אחרי הספגטי והפיצה הוא הקפוצ'ינו, אספרסו מעורב עם חלב כאשר הכוס מתחלקת לשלושה חלקים שווים: אספרסו, חלב וקצף. עכשיו, אחרי שאנו מקווים התחלתם להרגיש בטוחיםיותר להזמין בבית קפה, סביר להניח שמהר מאוד תתמכרו ויהיה לכם קשה לשתות כל סוגאחר של קפה. במקרה זה תוכלו לרכוש מכונת קפה ביתית, שימו לב שהיא מחברה איכותיתוקלה לתפעול, כמו מגוון המכונות המוצעות בעלית. נוסף לכך, כדאי שתתייעצו עם בעלימקצוע בנוגע למכונה המתאימה לצרכיכם ותקפידו להשתמש בה לפי הוראות היצרן.לבסוף, אלתשכחו שבשביל אספרסו אמיתי חשוב להשתמש בפולי קפה טריים ואיכותיים.
הוסף תגובה
|