גוגל ככלי לחיפוש מקורות מידע |
![]() |
![]() |
![]() |
לימודים חינוך והשכלה - לימודים כללי |
השיעור נכתב על ידי : ויקידמיה-שירות אקדמי לסטודנטים |
שלישי, 21 מרץ 2017 09:10 |
עם תחילת השנה האחרונה ללימודי התואר שלכם קיבלתם משימה מאתגרת – לכתוב עבודה אקדמית ברמה גבוהה, על בסיס מחקר מקדים ומאמרים מקצועיים בתחום. אחת האזהרות הראשונות שקיבלתם הייתה בוודאי להתרחק מגוגל ולהישאר בגבולות הספרייה עם מאגרי המידע המוצעים לכם בה. אז נכון, האקדמיה לא מחרימה את מנוע החיפוש הגדול בעולם, אבל היא בהחלט מעדיפה מאגרי מידע שמתמקדים במאמרים אקדמיים בלבד. מצד שני, אם אתם יודעים להשתמש בגוגל בצורה חכמה, אתם לא באמת צריכים להרחיק עד לספריית המכללה ולבלות בה שעות ארוכות. עם שני הטיפים הקטנים שלפניכם תגלו עולם שלם של מאמרים אקדמיים בלחיצת כפתור, מחדר השינה שלכם.
גוגל סקולר אם עדיין לא הכרתם את גוגל סקולר (Google Scholar) הגיע הזמן שתעשו את זה, והדרך הכי טובה להגיע אליו היא, כמובן, דרך גוגל. מנוע החיפוש האקדמי הזה מאפשר לכם להקליד מילות חיפוש רלוונטיות ולסנן את התוצאות על פי שנת פרסום המאמר, כמו גם על פי פרמטרים אחרים. זוהי נקודה משמעותית שכן מרצים רבים דורשים היום מאמרים שפורסמו בשנה מסוימת (לרוב לאחר שנת 2000). חשוב לזכור שחלק ניכר מהתוצאות שיוצגו לכם יפנו אתכם לאתרים של ירחונים מקצועיים, מה שאומר שתצטרכו סיסמה כדי לקרוא את המאמרים, או לשלם 30 דולר כדי לקרוא מאמר שאולי יתאים לכם ואולי לא. אלא שבין המאמרים הללו מסתתרים גם מאמרים הפתוחים לשימוש חופשי, ואותם אתם בהחלט יכולים להשיג.
חיפוש נכון במנוע הקלאסי גם מנוע החיפוש הרגיל של גוגל יעזור לכם לאתר מקורות מידע לעבודה האקדמית שלכם. הוספת סיומת הקובץ למילות החיפוש (בעיקר PDF) תעזור לכם לקבל בעיקר תוצאות המפנות לקבצים להורדה ישירה, אבל גם אם לא תעשו זאת עדיין תגיעו לתוצאות רלוונטיות מאוד. בדקו לפני שאתם מורידים את המאמרים וודאו שהם פורסמו בירחון מקצועי, מגזין רלוונטי או כתב עת איכותי, וגם אם חלק גדול מהתוצאות לא מתאים לכם, חלק גדול אחר יתאים מאוד. דרך נוספת היא למצוא מאמר אחד איכותי, לדלג אל הרשימה הביבליוגרפית שלו ולהתחיל לחפש פריטים מסוימים מתוכו. אם אתם יודעים בדיוק מה אתם מחפשים אתם מעלים את הסיכויים למצוא מאמרים מתאימים. כך תוכלו להגיע לא רק אל המאמר הספציפי שאתם מחפשים, אלא גם למאמרים אחרים שציטטו מתוכו (מה שהופך אותם לרלוונטיים גם עבורכם).
הוסף תגובה
|