הפיצריות הופכות לסצינה החדשה בתחום המסעדות בירושלים |
![]() |
![]() |
![]() |
הפיצריות הופכות לסצינה החדשה בתחום המסעדות בירושלים - 5.0 out of
5
based on
1 vote
השיעור נכתב על ידי : אריאל וייס |
שלישי, 27 אפריל 2010 11:17 |
הנה רשימה חלקית: פיצה עגבנייה, דונה פרסקה, פיצה איטלייה, פיי בריבוע, עוד שלושה סניפים של ביג אפל פיצה, מבצעים ללא הפוגה של פיצה דומינוס. הרשימה הארוכה והלא לגמרי סופית הזו מתארת את האינפלציה בכמות הפיצריות בירושלים בחודשים האחרונים. כמעט אפשר לומר שכל מקום שמיני שנפתח בירושלים הוא פיצריה. אז מה יכול להסביר את התופעה? לא ברור, אבל מה שכן נראה שבעלי עסקים עם חוש מפותח מצליחים להרגיש משהו שאנחנו לא. בכלל אפשר לומר שאנחנו כישראלים אימצנו מאוד מהר את הפיצה כמאכל לאומי השני בפופולריות שלו לפלאפל. זה באופן יחסי זול, זה בטוח טעים, והחומרים הבסיסיים המרכיבים את הפיצה מספיק. אבל נראה שבירושלים לקחו את הפיצה למקום אחר. דונה פרסקה למשל היא פיצרייה חדשה במרכז העיר ירושלים שמאפשרת לכם להכין פיצה אישית שמוכנסת לתנור שגם הוא אישי. התוספות הרבות והתחושה שתנור שלכם מבשל רק לכם בהחלט עושה את העבודה. פיצה פיי בריבוע, שנפתחה סמוך למסעדת פרדיסו הוותיקה הפכה מהר מאוד למקום חם ולוהט בעיר. היא מאפשרת לכם להזמין פיצה איטלקית אמיתית, שמוכנת לכם במקום בצורה מעוררת תיאבון רב - הטבחים לשים לכם את הבצק מול העיניים, מורחים רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה אמיתית, שמים איזו תוספות שאתם רק רוצים - ואז אופים לכם פיצה דקיקה וטעימה ביותר מול הפרצוף. בענף המסעדות בירושלים לא זוכרים הרבה זמן תופעה כזו, בה פיצריות הפכו ליותר פופולריות מבתי קפה. התחרות הגוברת מביאה לכך שאיכות התפריטים עולה, איכות חומרי הגלם, ואיתה מן הסתם גם המחיר. אם התרגלתם לאכול פיצה שעולה שמונה עד עשרה שקלים לסלייס, המחירים בפיצריות החדשות לא גבוהים בהרבה אבל בהחלט כן גורמים לכם להוציא יותר כסף ממה שחשבתם - כי הפיצות כל כך טעימות עד שמוכרחים להזמין עוד אחת, ואולי גם פרוסה שלישית אחרי. בעיר ירושלים אומרים תושבים שריבוי הפיצריות היא תופעה שמלמדת על חוסן כלכלי של התעשייה המקומית של מסעדות, חיי לילה ובילוי. דוגמא מעניינת נוספת היא לראות את מספר הקטנועים הנוסעים ברחבי העיר ומביאים פיצות לכל קצוות ירושלים, גם הם מלמדים שתופעת הפיצריות אינה נקודתית אלא כבר בהחלט שם דבר בירושלים. מעניין אם יום אחד יהיו בירושלים יותר פיצריות מאשר ברומא. בכל אופן מבחינת מסעדות כשרות בירושלים אין ספק שהמקומות האחרונים שנפתחו בהחלט מיועדים לקהל שומר כשרות. נכתב על ידי אריאל וייס עורך תוכן באתר www.GoJerusalem.co.il
הוסף תגובה
|
התחברות לאתר