ידע כללי על קפה |
![]() |
![]() |
![]() |
השיעור נכתב על ידי : גיא צור |
ראשון, 17 ינואר 2010 11:30 |
מאמר מתאר היסטוריה של הגעת קפה לאירופה והבדל בין זני הקפה:קפה ערביקה וקפה רובוסטה. ידע כללי על קפה קצת היסטוריה נראה כי קפה כמשקה הגיע ממדינות ערב במאה ה-16 למצרים ,תורכיה ולאחר 1700 גם לאירופה.הפצת הקפה האמיתית באירופה החלה מוינה לאחר הנסיגה התורכית לאחר המצור על העיר . מדובר בשנת 1683 .למעשה התורכים השאירו בשדה כמות עצומה של קפה אשר נלקח על ידי אנשי וינה .בתי הקפה הראשונים נפתחו. דרכים רבות להכנת קפה פותחו, כמו קפה תורכי קפה פילטר, קפה פרקולטור ועוד. כיום המדינות עם צריכת הקפה הגבוהה הן מדינות סקנדינביה עם 13 ק"ג קפה צריכה לנפש בשנה במקום ה -11 מוצאים את איטליה עם 4-5 ק"ג לנפש. ישראל עם צריכה של כ-3 ק"ג לנפש בשנה. קפה הנו צמח טרופי גדל בתנאי מזג אויר של 20-25 מעלות ובין 200-2000 מטר מעל פני הים . ייצור הקפה העולמי נעשה בשני זנים עיקריים: קפה ערביקה וקפה רובוסטה. קפה ערביקה ייצור קפה ערביקה מהווה 70% מכלל הייצור העולמי. הקפה גדל באזורים הטרופיים בגבהים של 800-1000 מטר ו 1700-2000 מטר. אחוז הקפאין נמוך ביחס לרובוסטה והוא 1.1-1.7%קפה רובוסטה ייצור של 30% מהצריכה העולמית של קפה, גדל בגבהים של 200-600 מטר כמו לערביקה קיימים סוגים רבים. אחוז קפאין 2-4.5% . גיא צור אספרסוטק-קפה סאן ג'וסטו www.epressotech.co.il
הוסף תגובה
|
התחברות לאתר