כך תקימו מסעדת בריאות מצליחה |
![]() |
![]() |
![]() |
השיעור נכתב על ידי : Dudish |
שלישי, 27 דצמבר 2016 12:16 |
מאת חורימבה זה ידוע כי שוק המסעדות בישראל שרוי במצוקה קשה אך טרנד מסעדות הבריאות פחות סובל מן המצוקה בתחום. התובנה הבריאותית חלחלה היטב לתודעתם של האנשים שרוצים להמשיך ולשמור על תזונה נכונה גם כשהם סועדים את בטנם מחוץ לבית. בריא הוא כבר מזמן שם קוד גם לטעים ולא רק ליבשושי ולמשעמם בפה. רוצים להקים מסעדת בריאות? הרי לכם טיפים שיובילו אתכם בדרך הנכונה. בנו את התפריט ביחד עם דיאטנ/ית – מעבר לכך שלא יזיק להתייעץ עם שף מוכר בתחום בנוגע לבניית התפריט, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מתחום התזונה שיבחון את המרכיבים של כל מנה בתפריט. אם אתם רוצים להקים מסעדת בריאות אז לכו על זה עד הסוף ותנו לסועדים שלכם ערף מוסף בריאותי ואף רפואי אמיתי. תוכלו גם לשווק את המסעדה אחר כך כמסעדה שעשתה שיעורי בית רציניים בנושא. צרו תפריט המורכב ממזון המותאם לפלחים שונים באוכלוסייה – בתי קפה שונים מתחשבים היום באנשים הסובלים מרגישות ללקטוז ומציעים מנות המרכיבות סויה וחלב שקדים, אנשים הרגישים לגלוטן שרוצים בכל זאת ליהנות מפשטידה טובה, חולי סכרת שישמחו להתענג על קינוח מפנק, או אפילו טבעונים מסיבות בריאותיות (ולא רק מצפוניות). חשבו על חלוקת התפריט כך שיהיה מגוון ויתאים לאוכלוסיות שונות ששומרות על בריאותן מסיבות מגוונות. עצבו את המסעדה ברוח הסגנון הקולינרי שלה – חשבו כמה נעים לאכול בחצר מלאה בצמחייה ובתבלינים למיניהם, על פני מקום סגור ו"רגיל". עיצוב ירוק עושה טוב בעיניים, בשילוב עם מוזיקה מרגיעה ברקע. מסעדת בריאות צריכה לשדר רוגע באוזניים ובעיניים לסועדים. מומלץ להתייעץ עם אדריכל מבין עניין לפני שמתחילים בבניית המסעדה. אפילו לגבי המיקום שלה כדאי להתייעץ לפעמים. שלבו חנות לרכישת מוצרי בריאות – ירקות אורגניים, גבינות מיוחדות, ממרחים טבעיים, לחמים בייצור ביתי – שלבו חנות לממכר מוצרי בריאות במסעדה שלכם. זו יכולה להיות הכנסה נוספת ומעולה עבור המסעדה. שלבו הרצאות בנושא אורח חיים בריא במסעדה – הפכו את המקום להרבה יותר מאשר עוד מסעדת בריאות. הפכו את המקום לחלק אינטגרלי מהקהילה ומהתרבות הסובבת. הזמינו אנשי מקצוע בתחומים שונים: רפואה, ספורט, לייף סטייל, אוכל בריא ועוד לבוא ולהרצות בערבים מיוחדים אצלכם במסעדה. הסועדים ירוויחו גם ארוחה טובה וגם הרצאה מעניינת. תוכלו להפוך את זה למנהג קבוע – כל יום ראשון בערב יש הרצאה בחינם במסעדה. ממש כמו "מדע על הבר". בופה בימי שישי בבוקר – אנחנו ישראלים, וישראלים אוהבים בופה והכול כלול. לא משנה כמה זה בריא או לא בריא. הציעו בתפריט בופה פתוח בימי שישי הכולל מגוון של מאכלים בריאים וטעימים כולל בר סלטים להגשה עצמית, מנות חמות, מיצים טבעיים וכל העולה על רוחכם. זה ייצור לכם גם קהל קבוע מדי שבוע, אתם תראו.
הוסף תגובה
|