מכונות קפה ביתיות |
![]() |
![]() |
![]() |
השיעור נכתב על ידי : refael |
חמישי, 27 ינואר 2011 19:13 |
מכונות קפה ביתיות אוהבים קפה? לא יכולים לפתוח את הבוקר בלי כוס קפה איכותי המופק על המקום מפולי קפה טריים? אולי אתם חושבים שכוס קפה שכזו ניתן לרכוש רק בבית הקפה השכונתי? הרי רק בבית הקפה יש מכונות קפה רציניות שיכולות להפיק כוס ג'אווה כמו שצריך. אז זהו... שלא. היום אתם יכולים ליהנות מכוס קפה איכותי מבלי לצאת מהבית. מכונות קפה ביתיות עשו דרך ארוכה מאז המצאת הפרקולאטור שעושה חצי עבודה. מכונות קפה ביתיותאוהבים קפה? לא יכולים לפתוח את הבוקר בלי כוס קפה איכותי המופק על המקום מפולי קפה טריים? אולי אתם חושבים שכוס קפה שכזו ניתן לרכוש רק בבית הקפה השכונתי? הרי רק בבית הקפה יש מכונות קפה רציניות שיכולות להפיק כוס ג'אווה כמו שצריך. אז זהו... שלא. היום אתם יכולים ליהנות מכוס קפה איכותי מבלי לצאת מהבית. מכונות קפה ביתיות עשו דרך ארוכה מאז המצאת הפרקולאטור שעושה חצי עבודה. מכונת קפה הראשונה הומצאה אי שם בתחילת המאה ה-20 ומאז הטכנולוגיה לא פוסקת בדרכה למזער את יכולות מכונות הקפה המקצועיות למכונת קפה ביתית קטנת מידות שמקומה על השיש במטבח. ובכן, הטכנולוגיה הצליחה ומכונות קפה ביתיות, אך איכותיות, זמינות לרכישה בכל חנות מתמחה ואפילו בחנויות מתמחות מקוונות. עד כה, הבעיה איתה נאלצו יצרניות מכונות הקפה הביתיות להתמודד עימה הייתה בעיית לחץ הקיטור (המשפיעה על איכות התמצית ואיכות הקצפת החלב) וטריות אבקת הקפה ממנה יש להפיק את הקפה כל בוקר. בכדי להפיק תמצית אספרסו אשר מהווה את הבסיס להכנת קפוצ'ינו, קפה הפוך או מקיאטו, מכונת הקפה הביתית צריכה לייצר לחץ קיטור של כ-15 בר. מכיוון שמידות מכונת הקפה הביתית מצומצמות הייתה בעיה להגיע לכזה לחץ קיטור בעזרת הדודים המיניאטוריים. היום הסיפור שונה לגמרי ויצרניות המכונות הצליחו לייצר דודים איכותיים ויעילים אשר מתמודדים בהצלחה יתרה בהפקת לחץ הקיטור הנדרש לאינפוזיית הקפה כמו גם להליך הקצפת החלב אשר אף הוא דורש לחץ גבוה של קיטור. טריות הקפה הייתה בעיה לא פשוטה במשך השנים שכן יצרניות מכונות הקפה הביתיות לא ידעו איך לשמור על טריות האבקה ו\או פולי הקפה מהרגע בו נפתחה אריזת הקפה. על מנת שהקפה ישמור על מאפייניו ותכונותיו עליו להיות מאוחסן בואקום. לפני מספר שנים עלו יצרניות מכונות הקפה הביתיות על פטנט גאוני – שימוש בקפסולות. קפסולות הקפה אשר כבשו בסערה את שוק הקפה מאפשרות לקפה המאוחסן בקפסולה לשמור על ארומטיות הקפה, תכונותיו וטעמו הספציפי. יתרון נוסף הטמון בשימוש בקפסולות הינו אפשרות הגיוון. אין צורך כיום לרכוש סוג אחד של קפה ולהסתפק בו עד שהאריזה מתרוקנת ואפשר להזמין כל מיני קפסולות אשר טומנות בחובן עולמות מלאים של טעמים שונים, זני קפה מיוחדים ואם נרצה – אפילו שוקו ותמציות תה אשר הופכות את מכונות הקפה הביתיות למכונות שוקו ומכונות תה ביתיות. http://www.caferotshild.com/http://www.sapore.co.il/ http://www.adom-bar.co.il/ מאמרים http://vco.co.il/ קידום אתרים http://oriaseo.wordpress.com/
הוסף תגובה
|