פסטו – מתכון מנצח! |
![]() |
![]() |
![]() |
השיעור נכתב על ידי : ארי גולדר |
שישי, 02 נובמבר 2012 03:40 |
פסטו מכינים מעלי בזיליקום והוא אחד הרטבים המוכרים מן המטבח האיטלקי. האיטלקים משתמשים בו להכנת פסטות שונות, סלטים ומאכלים אחרים. הבעיה היא שעונת עלי הבזיליקום היא מאד קצרה ומהר מאד הצמח מתחיל לאבד את עליו הריחניים ואת הטעם המיוחד שלו. מכיוון שבזיליקום הוא אחד מהתבלינים המופלאים במטבח וניתן להשתמש בעליו גם בצורתם הגולמית להכנת סנדוויצ'ים, טוסטים, סלטים שונים וכדומה הרי שיש דרך לשמר את טעמו לתקופה ארוכה. מדובר על רוטב פסטו. ניתן לרכוש רוטב פסטו מוכן, אך אפשר גם להכינו באופן קל יחסית בכל מטבח. ממרח פסטו לשמירה ארוכה ממרח פסטו ניתן לשמור במקרר לתקופה ארוכה (לחודשיים ויותר) ולעשות בו שימוש בכל פעם שמעוניינים בטעם המיוחד הזה. הרוטב יהיה גם בסיס להכנת רוטב פסטו לפסטה גם כרוטב לסלטים שנים וגם להכנת כריכים טעימים. כיצד להכין ממרח פסטו בבית כדי להכין ממרח פסטו בבית יש צורך במרכיבים הבאים: 2 כוסות גדושות של בזיליקום, 4 שיני שום גדולות וקלופות, חצי כוס של צנוברים קלויים (ניתן לקלות כדקה בגריל של התנור שלכם או על המחבת באש בינונית), רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ושליש כוס שמן זית משובח. תהליך ההכנה פשוט ביותר: יש להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון עד שהכל נקצץ דק ומתקבלת מחית במרקם פסטו. לאחר מכן מעבירים את הממרח לקערה ומומלץ להוסיף עוד קצת שמן זית. סוגרים עם מכסה או עם ניילון נצמד והפסטו תשמר לתקופה ארוכה כל עוד מאחסנים אותה במקרר או בפריזר. שימושים שונים בממרח הפסטו הכנת רוטב לפסטה עם פסטו יכולה להיות מאד מעניינת במידה ומחממים את ממרח הפסטו יחד עם שמנת מתוקה ומוסיפים עוד קצת מלח. לאחר ההכנה יש להכין את הפסטה בסיר עם מים חמים ולהעביר אותה לקערה גדולה. יש ליצוק את רוטב הפסטו והשמנת מעל לפסטה, לערבב ולהגיש מיד. שימוש נוסף ומומלץ לפסטו הוא הכנת סלטים שונים. להלן, מתכון להכנת סלט פסטה עם רוטב פסטו ופלפלים קלויים. החומרים הדרושים הם: 1/2 חבילת פסטה קצרה (פרפרים, קונכיות או צינורות קצרים), 1/2 שקית עלי בייבי שטופים, 4 פלפלים קלויים וחתוכים לרצועות דקות, 10 עגבניות שרי חצויות, בצל סגול פרוס, 100 גר' גבינת פטה בקוביות קטנות, 100 גר' אגוזים קלויים ושתי כפות גדושות של פסטו. את הפסטו מכינים באופן הבא: לוקחים 2 כוסות מלאות בבזיליקום, 10 שיני שום מקולפות, 4 צנוברים קלויים, 1/2 כוס שמן זית, 1 כפית מלח ושמים הכל במעבד מזון מלבד השמן. קוצצים את המרכיבים במעבד ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת ממרח אחיד. לאחר מכן מעבירים לצנצנת. את הסלט מכינים בנפרד: מערבבים את כל המרכיבים למעט האגוזים. מתבלים בפסטו ומפזרים את האגוזים מלמעלה לפני ההגשה. את יתרת הפסטו ניתן לשמור בצנצנת במקרר או בפריזר לשימוש עתידי.
הוסף תגובה
|